Lieve gast,

Helaas hebben wij onze deuren vanaf 2 november moeten sluiten vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Wij begroeten u graag weer half februari!

Met gastvriendelijke groet,

Familie Meurs & Team Sauna & Spa

 

Hartelijk welkom bij de Sauna & Spa van "Der Brabander"!

Ons Sauna & Spa-bereik van "Der Brabander" biedt u vele mogelijkheden om tot rust te komen. 

Het saunalandschap bestaat uit verschillende sauna's (waar regelmatig opgietingen plaatsvinden) en een rustruimte met huiskamer-gevoel waar u kunt ontspannen. In onze balinese tuin kunt u afkoelen en in de zomer van het zonnetje genieten. Zonnen onder onze zonnebank is ook mogelijk! Geniet van de voetenbaden, aroma-whirlpools en belevenisdouches. U mag graag iets te eten of te drinken bestellen in ons wellness restaurant, hier is het dragen van een  badjas verplicht. Het is mogelijk om tussendoor gebruik te maken van onze kleine fitnessruimte, maar u mag ook genieten van ons buitenzwembad met een temperatuur van 31°C (hier is het dragen van badkleding verplicht).

Of u nu een arrangement voor een paar uurtjes neemt of een hele dag wilt blijven, hier weet iedereen de hele wereld even te vergeten!

Natuurlijk kunt u als u geen gast bent van ''Vakantiehotel der Brabander'' ook ons saunalandschap bezoeken.
Ieder dag kunt u onze sauna van 10.00 tot 12.00 uur ´s ochtends met én zonder badkleding gebruiken. Na 12.00 uur is onze Saunalandschap textielvrij. Ons saunalandschap is toegankelijk vanaf 16 jaar. Tussen 10.00 en 12.00 uur mogen kinderen vanaf 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gebruik maken van onze badkleding-ochtend (voor kinderen is het dragen van badkleding verplicht).

Wij hopen u te mogen begroeten in onze Sauna & Spa!

 

Laat u verwennen...

...ontspan tijdens een massage en voel u herboren na een cosmeticabehandeling. Het aanbod is enorm!

In onze moderne behandelkamers kiest u zelf de muziek, de kleur van het licht en de geurbeleving en is ontspannen op de verwarmde behandelstoel wel heel gemakkelijk.

Samen met uw partner, dochter of vriendin van een behandeling genieten? Ook dat is mogelijk in onze duoruimtes, waar u met z´n tweeen tegelijk geniet!

Himalaya sauna

Deze unieke sauna met tal van zoutkristallen uit het Himalaya gebergte heeft een heilzame werking op lichaam en geest. Door de hoge temperatuur van rond de 90 graden gaan de huidporiën vanzelf open als een bloemknop in de lente. De geurbeleving in deze sauna is Eucalyptus-Mint.

In de Himalayasauna worden met regelmaat opgietingen verzorgd. Onze wellnessmedewerkers vertellen u graag wanneer dat tijdens uw verblijf het geval is.

 

Rozentempel sauna

Onze rozentempel sauna, ook wel `Bio sauna` genoemd, is eigenlijk een koude versie van de Finse sauna.
Binnenin bereikt de temperatuur ongeveer de 60 graden met een luchtvochtigheid van ca. 40%. 
In de rozentempel treft u op diverse plaatsen de Rozenkwarts edelsteen aan, deze staat voor `het hart & de liefde`.
De geurbeleving in de rozensauna is natuurlijk rozengeur.

Infrarood sauna

In deze sauna wordt er door middel van infraroodverwarming (infraroodstralen) direct warmte geabsorbeerd door het lichaam en gaat de warmte dieper in de huid. Het prettige daar aan is, dat de energie van het licht bij het bereiken van het lichaam direct wordt omgezet in warmte. De infrarood sauna heeft een lagere luchttemperatuur en uw eigen `privé zon´ is ingebouwd!

Edelsteen stoomcabine

Deze stoomcabine heeft een lagere temperatuur dan de sauna, maar kent een hoge luchtvochtigheid van 100% en zorgt voor de opwarming van het lichaam. Een waterlaagje vormt zich op het lichaam, waardoor de lichaamstemperatuur stijgt. De porien gaan open, zodat de huid een dieptereiniging ondergaat, de doorbloeding wordt verbeterd en de luchtwegen verwijden.

In de stoomcabine treft u onze tweeling edelsteen `de Ametist´ aan met daartegenover de Bergkristal die de werking van de beide Ametisten versterkt. De geurbeleving in de stoomcabine is Lavendel-Mint.

Wellness restaurant

In ons wellness restaurant kunt u iets te eten of te drinken bestellen van onze kaart.
De keuken is van 11.30 tot 20.30 uur geopend.
Het dragen van een badjas is hier verplicht.

Heeft u last van allergiën? Onze koks houden hier graag rekening mee!

Smakelijk eten!

Bubbelen in het badhuis...

...maak een keuze uit één van de vele essentiele oliën (elk met hun eigen werking) en dompel onder in een whirlpool. Laat uw rug masseren door de waterstralen in het bad en geniet van het bruisende water.

Huiskamergevoel

In de rustruimte is het aangenaam genieten: op de edelsteenbank bij de open haard, met een voetenbadje maar ook op de comfortabele ligbedden. Bio-thee, gevitaliseerd edelsteenwater en mint-water staan onbeperkt voor u klaar en met de prachtige sfeerbelichting is het aangenaam ontspannen.

Balinese tuin

Na een saunagang is het belangrijk om goed te koelen. En waar komt u lichaam beter op temperatuur dan buiten in de natuur? De Balinese tuin is een verademing voor lichaam en geest. Fijne stoelen en ligbedden, een waterpartij en een buitendouche laten u verdwijnen in Oosterse sferen.

Massages

Thaise ontspanningsmassage

Een harmonische massage die, gericht op het verloop van de energiebanen en drukpunten in het lichaam, lichaam & geest diep laat ontspannen.
25 min. € 33,50  40 min. € 51,50  55 min. € 67,50  70 min. € 83,50

Sportmassage

Deze massage kan zowel stimulerend als ontspannend werken en is dè manier om voor en na inspanning het herstel van de spieren te bevorderen.
25 min. € 34,50  40 min. € 51,50  55 min. € 67,50  70 min. € 83,50

Hotstone massage

Deze massage met voorverwarmde basaltstenen heeft een verzachtende en diep ontspannende werking op de spieren, lichaam en geest.
25 min. € 36,50  40 min. € 53,50  55 min. € 69,50  70 min. € 85,50

Hot Soap massage

Bij deze massage maken we gebruik van handgemaakte natuurzeep op basis van rijstolie en helende kruiden.
Deze exclusieve zeepstenen krijgt u mee naar huis.
25 min. € 38,50  40 min. € 55,50  55 min. € 71,50

Honing massage

Een stimulerende massage waarbij de honing zorgt voor een natuurlijke peeling, drainage, verzorging en versteviging van de huid.
25 min. € 36,50  40 min. € 53,50  55 min. € 69,50  70 min. € 85,50

Ontspannende Cuppingmassage

Deze massage wordt gegeven met cups (glazen bollen) die de huid, het bind- en spierweefsel omhoog trekken.
De doorbloeding wordt gestimuleerd en het bind-/spierweefsel ontspant zich.
25 min. € 36,50  40 min. € 53,50  55 min. € 69,50

Peelings & Pakkingen

Lichaamspeeling 40 minuten € 53,50
Maakt u alstublieft een keuze uit één van de volgende peelings:
Molke Peeling: afvoerend, mineraliserend, verfrissend en reinigend.
White Tea Peeling: anti-bacterieel & verfrissend.
Onze peelings worden gestimuleerd door een massage.

Rugpakking 40 minuten € 53,50
Maakt u alstublieft een keuze uit één van de volgende pakkingen:
Groene leem: reinigend, mineraliserend en regenererend.
Sinaasappel: huidverzorgend, kalmerend en onstpannend.
Rozen: vochtherstellend en verzorgend.
Aardappelcreme: verstevigend en verzorgend.
Onze pakkingen worden gestimuleerd door een massage.


Lichaamspakking 55 minuten € 69,50
Maakt u alstublieft een keuze uit één van de volgende pakkingen:
Groene leem: reinigend, mineraliserend en regenererend.
Sinaasappel: huidverzorgend, kalmerend en onstpannend.
Rozen: vochtherstellend en verzorgend.
Aardappelcreme: verstevigend en verzorgend.
Onze pakkingen worden gestimuleerd door een massage.

 

Cosmetica

Chi Essential Cosmetics

Met Chi Essential Cosmetics heeft Chi een compleet nieuwe visie op huidverzorging geïntroduceerd. Een 100% pure en natuurlijke verzorgingslijn. Deze basisproducten voeden, verzachten en beschermen. Door het voedende en het hydraterende deel van elkaar te scheiden zijn er praktisch geen emulgatoren en conserveringsmiddelen nodig en kan de hoeveelheid vocht en vet afgestemd worden op wat de huid op dat moment nodig heeft. Deze lijn is in te zetten bij alle huidtypes.

U kunt bij deze behandeling kiezen uit één van de volgende aroma’s die in de producten worden verwerkt:
- A touch of Roses: Rozenolie werkt kalmerend en geeft een gevoel van harmonie en warmte. Op de huid heeft rozenolie een verzorgende en regenererende werking. Het verbetert de huidtextuur, waardoor de huid er gladder, zachter en jonger uit gaat zien.
- A touch of Happiness: Happiness is een combinatie van sinaasappel, mandarijn en vanille. Sinaasappel en mandarijn werken opwekkend en hier wordt u vrolijk van, door het vleugje vanille voelt het ook verwarmend en ontspannend. Op de huid zijn de producten verzachtend, verzorgend en regenererend.
- A touch of Wood: Rozenhout en Cederhout werken samen om de huid en de geest stabiliteit, balans en meer energie te geven. Deze oliën werken verzachtend, hydraterend en kalmerend op de huid.
- A touch of Lavender: Lavendel heeft een balanserend effect op lichaam en geest. Het bezit huidherstellende eigenschappen en is zeer verzachtend en verzorgend voor de huid.

Chi Essential Basis Cosmetica voor hem of haar 50 minuten € 53,50
Aromatische reiniging, epileren, peeling, diepte-reiniging, witte leem masker, nek- en schoudermassage en afsluitend gezichtsverzorging.

Chi Essential Deluxe Cosmetica voor hem of haar 70 minuten € 68,50
Ontvangst met kruidenthee, voetenbad, aromatische reiniging, epileren, peeling, uitgebreide diepte-reiniging, witte leem masker, gezichts-, nek- en schoudermassage en afsluitend gezichtsverzorging.

 

Missing Link

Huidverzorging is de gezondheidszorg in onze ogen. Een goed onderhouden huid geeft ons vertrouwen, versterkt ons immuunsysteem en houdt ons jeugdig!

Missing Link heeft als doel, met betrekking tot huidverzorging, de huid te stabiliseren in zijn natuurlijke balans.
Hiervoor wordt het Dermatolan®-complex gebruikt. Dit is een samenstelling van huididentieke bestanddelen en versterkt de huidbarriere. Vocht wordt vastgehouden in de diepere lagen van de huid en het binnendringen van vreemde stoffen in de huid wordt verminderd.

Wij maken gebruik van verschillende producten aangepast op uw huidtype, om de huid verbeteren en weer onder controle te krijgen.

Missing Link 80 minuten € 79,50
Reiniging van de huid, uitgebreide huidanalyse, epileren, peeling, diepte-reiniging, gezichtsmassage, masker of pakking, ampul en afsluitende verzorging. Deze behandeling is inclusief hete rol en rugmassage.

 

Marineau

Het merk 'Marineau' staat bekend om zijn producten met werkstoffen uit de zee!

Zo maakt de cosmetica kennis met nieuwe grondstoffen voor de producten, die een zeer effectieve werking hebben op de huid! De Marineau - producten zijn niet vergelijkbaar met standaard marine-producten. Ze zitten vol met mineralen, vitaminen en hebben een ontgiftende en verstevigende werking. De huidbarriere wordt gestabiliseerd. Ook in deze producten zit het Dermatolan®-complex verwerkt.


Marineau Express 40 minuten € 62,50
Reiniging van de huid, korte huidanalyse, peeling, diepte-reiniging,  Marineau Skin Floating Gaze, ampulle en afsluitende verzorging.

Marineau High Energy Detox 110 minuten € 117,50
Reiniging van de huid, uitgebreide huidanalyse, peeling, epileren, diepte-reiniging, Neuro-Myo-Balance massage om blokkades op te heffen, Marineau Skin Floating Gaze, ampul en afsluitende verzorging. Deze behandeling is inclusief hete rol en rugmassage.

 

Namaskar Natura

Wat is veganisme?
Veganisme is een levenswijze waarin gestreefd wordt naar het vermijden van het gebruik van dierlijke producten. Als zodanig gelden ten eerste delen van het dierenlichaam of producten die daarvan vervaardigd zijn (zoals vlees, gelatine, leer, bont en wol) en ten tweede door dieren voortgebrachte producten, zoals zuivel en honing. Vaak worden alternatieven gevonden in het gebruik van plantaardige voedingsmiddelen en materialen. De meeste veganisten keuren ook exploitatie van dieren en wreedheid jegens dieren af, zoals het vasthouden van dieren voor entertainment of ter gebruik als proefdier.

Wat is Namaskar Natura?

Namaskar Natura is natuurlijke cosmetica, die duurzaam en effectief is.
Namaskar betekent de innerlijke helende kracht, die ons gezond maakt.

Dit is de eerste cosmeticalijn die gecertificeerd is door Ethical Cosmetics.
Het certificaat wordt alleen toegekend aan cosmetica ontwikkelaars die de principes van ethisch gedrag (eerlijke arbeidsomstandigheden, milieuvriendelijke productie, de bevordering van maatregelen ter bescherming van het milieu en onderzoek verrichten op het gebied van duurzame, natuurlijke en effectieve huidverzorgingsproducten).

Deze producten zijn veganistisch en bevatten natuurlijke extracten van suiker, kokosolie, olijfolie en vitamine E.

Namaskar Natura (Vegan) 25 minuten € 32,50
Reiniging, dode huidcellen verwijderen, diepte-reiniging, serum en afsluitend gezichtsverzorging.

Overige cosmetische behandelingen vindt u op onze prijslijst.

Haarverzorging & Make-up

Hoofdhuidmassage incl. wassen 15 min. € 17,50
Wassen & model föhnen vanaf 20 min. € 22,50
Wassen & knippen (op aanvraag)
Wassen & watergolven vanaf 40 min. € 29,50   

Epileren 15 min. € 12,50
Wimpers of wenkbrauwen verven 15 min. € 13,50
Wimpers & wenkbrauwen verven en epileren 40 min. € 29,50

Dag make-up 15 min. € 14,50
Avond make-up 25 min. € 24,50

Hand- & voetverzorging

Mini manicure met nagellak 40 min. € 32,50
Nagels lakken (handen of voeten) 20 min. € 18,50
Natuurnagels manicuren (vijlen, pouleren en verzorgen) 25 min. € 24,50


Gellak mini manicure handen of voeten 40 min. € 36,50
Gellak mini manicure handen en voeten 80 min. € 66,50
Mooie nagels voor langere tijd met de OPI Gel Polish in diverse kleuren.
Gellak wordt net als nagellak aangebracht en droogt met een LED–lamp.
Gellak verwijderen 25 min. € 14,50

Gelnagels met verlenging op aanvraag

Hand- of Foot Spa Treatment 55 min. € 47,50
Nagels in vorm vijlen, nagelriemen verzorgen, pouleren van de nagels, ontspannende massage en nagels lakken.  

Pedicure (op aanvraag) 40 min. € 41,50
Voetenbad, nagels knippen, verzorgen van de nagel en nagelomgeving, verwijderen van overtollig eelt,
voetmassage en voetverzorging.
Verlenging pedicure per 15 min. € 7,50

Ontspannings-snacks voor iedereen

Even tussendoor genieten? Wel een massage maar liever niet uit de kleren? De warmte van de zon voelen, ook als hij niet schijnt? Bij der Brabander is het allemaal mogelijk!

Op het comfortabele hydromassage-bed wordt u door verschillende waterstralen gemasseerd. Dit bevordert de doorbloeding en werkt kalmerend en ontspannend.

Door de combinatie van massage, licht– en geluidstherapie kunt u het leven van alle dag even volledig achter u laten in de moderne brainlightstoel. Een absolute highlight en aanrader!

Een gezonde kleur krijgt u onder de moderne zonnebank.

Brainlight massagestoel:

10 Min. € 6,00
20 Min. € 11,00
30 Min. € 15,00
40 Min. € 20,00

Waterbedmassage:

20 Min. € 9,50

Zonnebank:

10 Min. € 7,50

Contact

Der Brabander Sauna & Spa
Herrlohweg 8
59955 Winterberg

+49 2981 932 335

Copyright © 2021 Vakantiehotel Der Brabander